Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Filet z kurczaka u cieście naleśnikowym z wiórkami kokosowymi. Bardzo ciekawy smak.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka

    marynata:
    2 łyżki oleju
    1 łyżka sosu sojowego ( ciemnego)
    1 łyżka soku z cytryny
    szczypta imbiru
    szczypta ostrej papryki
    1 łyżka miodu
    sól i pieprz

    ciasto naleśnikowe :
    1/3 l wody
    1/3 l mleka
    jajko
    150 g mąki
    100 g wiórków kokosowych

    sos:
    1/2 szkl śmietany
    1/3 szkl majonezu
    2 ząbki czosnku
    1 łyzka soku z cytryny
    sól i cukier do smaku

Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę z wyżej wymienionych składników. Filety umyć , oczyścić i podzielić na małe kawałki, które następnie włożyć do marynaty na ok 30 min.
  • 2. Przygotować ciasto naleśnikowe . Wszystkie składniki połączyć i pozostawić na ok 20 min.
  • 3. Kurczaka przełożyć do ciasta ( ciasto musi być dość gęste ) i smażyć na głębokim oleju każdy kawałek mięsa .Robić ,,placuszki,,
  • 4. Podawać z sosem . Sos czosnkowy - wymieszać wszystkie podane składniki. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy