Filet z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta oraz ciasto francuskie podziel na 6 części, mniej więcej jednakowej wielkości. Mięso ułóż na cieście, dopraw solą i pieprzem. Szpinak przełóż do miseczki i włóż do mikrofali do rozmrożenia. Dodaj do niego odrobinę soli i czosnku, wymieszaj na gładką masę. Posmaruj każdy kawałek mięsa pastą, przykryj plasterkiem sera żółtego. Ciasto zlep w sakiewki. W miseczce rozbełtaj jajko i posmaruj nim każdą sakiewkę. Piecz w 200 stopniach z termoobiegiem aż ciasto będzie mocno zarumienione. W międzyczasie podziel na małe kawałki sałatę. Wymieszaj śmietanę z cukrem i polej nią zieleninę. Wymieszaj. Podawaj na ciepło. Smacznego!
Porady
Do tego dania pasuje każda sałatka. Może być to mizeria, sałatka z pomidorów, kapusta pekińska, sałata masłowa... ;) Nie trzeba podawać z ziemniakami, gdyż filet w cieście jest bardzo sycący.
Komentarze