Filet z kurczaka w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych, ale liczysz na prosty przepis? To coś dla Ciebie!

  • 30 min

Składniki:

  • - podwójna pierś z kurczaka
    - ciasto francuskie
    - 6 kostek mrożonego szpinaku
    - 6 plasterków sera żółtego
    - główka sałaty lodowej
    - śmietana
    - jajko
    - cukier
    - czosnek granulowany
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Filet z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta oraz ciasto francuskie podziel na 6 części, mniej więcej jednakowej wielkości. Mięso ułóż na cieście, dopraw solą i pieprzem. Szpinak przełóż do miseczki i włóż do mikrofali do rozmrożenia. Dodaj do niego odrobinę soli i czosnku, wymieszaj na gładką masę. Posmaruj każdy kawałek mięsa pastą, przykryj plasterkiem sera żółtego. Ciasto zlep w sakiewki. W miseczce rozbełtaj jajko i posmaruj nim każdą sakiewkę. Piecz w 200 stopniach z termoobiegiem aż ciasto będzie mocno zarumienione. W międzyczasie podziel na małe kawałki sałatę. Wymieszaj śmietanę z cukrem i polej nią zieleninę. Wymieszaj. Podawaj na ciepło. Smacznego!

Porady

Do tego dania pasuje każda sałatka. Może być to mizeria, sałatka z pomidorów, kapusta pekińska, sałata masłowa... ;) Nie trzeba podawać z ziemniakami, gdyż filet w cieście jest bardzo sycący.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kurczak Ser żółty Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować