PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Filet z kurczaka w cieście francuskimhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/74/piers.jpeg10801082http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/filet-z-kurczaka-w-ciescie-francuskim
2 szt. fileta z kurczaka
2 ząbki czosnek
szczypta soli i pieprzu
7 szt. ser żółty plastry
4 szt. szynka gotowana plastry
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania przepisu:
Filet z kurczaka w cieście francuskim
1.
Natnij filet z kurczaka i następnie rozbij go przy pomocy tłuczka.Dopraw mięso pieprzem,solą i czosnkiem.
Na wierzchu ułóż plastry szynki i sera.Zwiń w rulon i zabezpiecz folią spożywczą. Następnie wstaw do lodówki na 20 minut.
Podziel ciasto francuskie na dwa kawałki. Rozprowadź na nich musztardę, po czym ułóż zwinięte w rulon mięso.
Gotowe roladki umieść w formie do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób wzorek przy pomocy widelca.
Tak przygotowane roladki piecz ok. 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze