Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja rodzinka uwielbia tak przygotowany filet z kurczaka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyńcze filety z kurczaka
    Sól lub jarzynka
    Pieprz kolorowy zmielony
    Czosnek , tyle ile lubimy
    Panierka
    2 jajka roztrzepane
    Bułka tarta
    pokruszone płatki kukurydziane zwykłe lub miodowe

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić wzdłuż , przyprawić solą lub jarzynką, pieprzem i czosnkiem.
    Przykryć i odstawić w chłód na minimum 1 godzinkę.
    Następnie panierować w bułce, jajku i płatkach kukurydzianych.
    Usmażyć na rumiano. Podać je z ziemniaczkami z wody i ulubioną surówką np z pekinki i pora

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy