Filet z kurczaka pod pierzynką pesto oraz serka Mozzarella

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny ,kruchy filecik z pesto i serem smakuje wyśmienicie.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki; Podwójny filet z kurczaka,1 paczka mozzarelli ,pesto,sól,pieprz.czosnek granulowany.

Filet z kurczaka pod pierzynką pesto oraz serka mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania ; filet płuczemy ,osuszamy kroimy na 4 kotleciki,każdy lekko rozbić natrzeć solą i pieprzem,oprószyć czosnkiem granulowanym i odstawić na 15 min Filety obsmażyć z obydwu stron na patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor .Następnie każdy filecik posmarować pesto i nałożyć plasterki sera mozzarella .Włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia i przypieczenia sera .

Komentarze

Podobne przepisy