Filet z kurczaka po meksykańsku

4.5 (191 ocen)

Pomieszane kuchnie świata na jednej patelni. Danie wychodzi aromatyczne , lekko pikantne z intensywnym smakiem mleczka kokosowego i curry.Warto czasem sięgnąć po mrożonki , można wyczarować z nich pyszne , szybkie w przygotowaniu danie.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 cebule
    1 łyżka zielonej pasty curry
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka chili
    1/2 łyżeczki brązowego cukru
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    400 ml mleczka kokosowego
    40o g mieszanki meksykańskiej
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ugotowany ryż
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Filet z kurczaka po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Filet z kurczaka po meksykańsku 1. Pierś oczyszczamy , myjemy , kroimy w kostkę.
    Cebule obieramy , kroimy drobno.
    Na patelni rozgrzewamy olej.
    Przekładamy pierś z cebulą , doprawiamy pastą curry , curry w proszku , chili , solą i pieprzem.
    Smażymy na rumiano.
  • 
Filet z kurczaka po meksykańsku 2. Mięso zalewamy mleczkiem kokosowym , mieszamy , chwilę dusimy.
  • 
Filet z kurczaka po meksykańsku 3. Dodajemy warzywa , dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i powstania gęstego sosu.

  • 
Filet z kurczaka po meksykańsku 4. Wsypujemy natkę pietruszki.
    Danie podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować