Filet z kurczaka nadziewany z sosem paprykowo-keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób wykonania:
Filety:
Filety umyć, osuszyć, odciąć błony. Filet naciąć w środku wzdłuż. Tak, aby powstała kieszonka. Mozzarellę pokroić w paseczki. Do środka fileta wkładać, paseczki papryki, mozzarellą i suszonego pomidora. W takich porcjach, aby się zmieściło. Mięso natrzeć mieszanką przypraw. Mięso obsmażyć na rumiano najlepiej na maśle klarowanym. Przełożyć do naczynia.Podlać kilkoma wody – piec 180 stopni około 30 -40 minut.
Sos:
Na patelni rozpuścić masło, dodać przyprawy. Pomieszać. Dodać śmietankę i keczup. Gotować kilka minut na małym ogniu. Jeśli jest potrzeba doprawić w swój ulubiony sposób, można dodać wody.
Marchew.
Marchew obrać i zetrzeć. U mnie jest starta na specjalnym tarle. Dodać ocet, cukier, sól, pieprz, kolendrę, imbir. Wymieszać. Olej porządnie zagrzać. Gorący olej dodać do surówki, wymieszać i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. W razie potrzeby doprawić. Włożyć do słoika i zamknąć. Można przechowywać kilka dni. Najlepiej smakuje na następny dzień.
Komentarze