Filet z kurczaka nadziewany z sosem paprykowo-keczupowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Filet z kurczaka nadziewany z sosem paprykowo-keczupowym

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Filety:
    2 filety z kurczaka
    4 pomidory suszone
    1/2 kulki mozzarelli
    2 paseczki papryki żółtej
    2 paseczki papryki czerwonej
    przyprawy: olej, curry, papryka w proszku, kolendra, czosnek granulowany, kurkuma, majeranek, imbir, kmin rzymski, sól, pieprz
    Marchewka:
    1 kg marchwi
    4 łyżki octu 10%
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1 i 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
    1 niepełna łyżeczka imbiru
    3-4 ząbki czosnku
    1/3 szklanki oleju
    Sos:
    1/2 łyżeczki papryki w proszku
    szczypta soli, pieprzu, curry, kurkumy,pieprzu ziołowego
    1/2 łyżeczki masła klarowanego
    1/4 śmietanki 30%
    1 łyżeczka keczupu lub sosu pomidorowego
    łyżeczka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Filet z kurczaka nadziewany z sosem paprykowo-keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania:
    Filety:
    Filety umyć, osuszyć, odciąć błony. Filet naciąć w środku wzdłuż. Tak, aby powstała kieszonka. Mozzarellę pokroić w paseczki. Do środka fileta wkładać, paseczki papryki, mozzarellą i suszonego pomidora. W takich porcjach, aby się zmieściło. Mięso natrzeć mieszanką przypraw. Mięso obsmażyć na rumiano najlepiej na maśle klarowanym. Przełożyć do naczynia.Podlać kilkoma wody – piec 180 stopni około 30 -40 minut.
    Sos:
    Na patelni rozpuścić masło, dodać przyprawy. Pomieszać. Dodać śmietankę i keczup. Gotować kilka minut na małym ogniu. Jeśli jest potrzeba doprawić w swój ulubiony sposób, można dodać wody.
    Marchew.
    Marchew obrać i zetrzeć. U mnie jest starta na specjalnym tarle. Dodać ocet, cukier, sól, pieprz, kolendrę, imbir. Wymieszać. Olej porządnie zagrzać. Gorący olej dodać do surówki, wymieszać i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. W razie potrzeby doprawić. Włożyć do słoika i zamknąć. Można przechowywać kilka dni. Najlepiej smakuje na następny dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować