REKLAMA
Na początku bałam się robić *filety z kaczki* ponieważ czytałam, że zrobić pyszna, krucha i soczystą kaczkę graniczy z cudem.
(średnia 4.5 z 200 głosów)
Porady
Kaczkę wyjmujemy z piekarnika, ale nie kroimy jej od razu, tylko czekamy aż chwilę ostygnie i przestana wrzeć soki wewnątrz piersi.
Bardzo lubię mięso kaczki z dodatkiem słodkiej nuty owocowej. Dzisiaj zapraszam na pieczoną pierś z kaczki, podawaną z aromatycznym sosem pomarańczowym. Pierś jest delikatna i soczysta, a słodki sos idealnie podkreśla wyjątkowość tego mięsa. Smacznie polecam! :)
Soczyste mięso podane z wyjątkowym sosem z dodatkiem mocnego alkoholu. Danie dopełnione buraczkami na ciepło i ziemniakami.
Pięknie różowa w środku pierś kaczki może być podana na ciepło jako danie główne lub w formie przystawki na zimno.
Trochę nietypowe ale pyszne połączenie smaków.
Soczysta, lekko krwista z obłędnym sosem - idealna na wystawne obiady.
Wyjątkowo delikatny gulasz, który świetnie pasuje na każdą okazję. Można go podawać tradycyjnie z ziemniakami bądź z kaszą lub makaronem (ja osobiście wolę tę ostatnią wersję). Zdrowe danie dla dzieci jak i dorosłych.
Komentarze