Filet z indyka faszerowany ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z indyka pokroić na kotlety grubości ok. 1 cm i cienko rozbić. Poukładać je w taki sposób, by na siebie zachodziły tworząc większy płat. Przyprawić solą i pieprzem.
2.Marchew i pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Usmażyć na oleju a następnie wymieszać z ugotowanym wcześniej ryżem. Farsz wymieszać z jajkiem i suszoną cebulą, przyprawić solą i pieprzem.
3.Farsz rozsmarować na przygotowanym wcześniej mięsie, zwinąć ciasno w roladę. Roladę owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami.
4.Oliwę wymieszać rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i mielona papryką. Roladę mięsną posmarować marynatą i włożyć do foliowego rękawa.
Tak przygotowane mięso stawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Komentarze