Filet z grilla z oscypkiem i konfiturą z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niecodzienne połączenie słodkiej konfitury z mięsem i słonym oscypkiem. Danie niebanalne, szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 małe pojedyncze filety z kurczaka
    4 oscypki
    4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki
    sól
    pieprz czosnkowy
    papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Konfitury Dania główne

Filet z grilla z oscypkiem i konfiturą z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety obsypujemy przyprawami: solą, pieprzem czosnkowym i papryką słodką. Wkładamy między papier do pieczenia i obtłukujemy wałkiem do ciasta (metoda Jamiego Oliviera). W ten sposób przyprawy dobrze pokrywają mięso. Patelnię grillową umieszczamy na ogniu i delikatnie smarujemy olejem. Kiedy się rozgrzeje wkładamy mięso i grillujemy z obu stron. W międzyczasie kroimy oscypki wzdłuż na połówki i pod koniec obsmażania mięsa wkładamy na chwilę na patelnię.
    Gotowe mięso układamy na talerzu, na nim umieszczamy oscypki i na każdą porcję mięsa po łyżce konfitury z czarnej porzeczki. Podajemy z ziemniaczanym puree i dowolną surówką. Ziemniaczane puree to moja propozycja podania. Można też z ryżem, ziemniakami lub z czym Wam się komponuje smakowo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Oscypek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować