Filet w piegowatej panierce

  • wyświetlono: 148 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

pyszny kotlecik z dodatkiem siemienia lnianego

zzewa

Składniki


6 małych pojedynczych filetów z kurczaka
2 jaka
2 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Panierka :
1,5 szk płatków kukurydzianych
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki bułki tartej
Dodatkowo :
olej do smażenia
mąka do obtaczania

Sposób przygotowania przepisu:

Filet w piegowatej panierce

  • 1. Filety umyć i jeśli są za grube rozciąć. Każdy z filetów oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Jajka rozmieszać z majonezem dodając sól i pieprz. W rozdrabniaczu umieścić płatki kukurydziane i siemię lniane i zmiksować. Siemię będzie tylko lekko zmiksowane i widoczne będą ziarenka. Do siemienia i płatków wsypać bułkę tartą i wymieszać panierkę. Na patelni rozgrzać olej.
  • 2. Każdy filet obtoczyć w mące a następnie zanurzyć w majonezowym jajku i panierować w panierce. Kotlety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Marta2203

Filet z piersi kurczaka w naleśnikowej panierce

Filet w ciekawym wydaniu. Ser sprawia,...

Filet w panierce z płatków owsianych

Dodane przez: Anyzkowo

Filet w panierce z płatków owsianych

Zwykła panierka nie musi by nudna.Przepyszny...

filet z miruny w szpinakowo-kokosowej panierce

Dodane przez: agarybak76

Filet z miruny w szpinakowo-kokosowej panierce

Smaczna ryba w oryginalnej panierce...

Filet z dorsza w panierce z otrębów i pestek dynii

Dodane przez: agatab

Filet z dorsza w panierce z otrębów i pestek...

Gdy w domu braknie bułki tartej...