Filet w mleczku kokosowym z pędami bambusa i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet oczyszczamy dokładnie z błonek, myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w spore paseczki i obsypujemy ziołami tajskimi, jedną łyżką curry oraz solą. Obtaczamy. Olej sezamowy rozgrzewamy w wok-u na dużym ogniu. Wrzucamy kurczaka i smażymy pięć minut mieszając od czasu do czasu.
2.Dodajemy obraną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kosteczkę paprykę, przesmażamy dwie minuty.
3.Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy pędy bambusa, łyżkę curry oraz słodki sos chilli. Dokładnie mieszamy. Zagotowujemy i gotujemy 10 minut. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i solą według uznania. Podajemy z ryżem. Smacznego!
Komentarze