Filet w kukurydzianej panierce

  • wyświetlono: 225 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Jest bardzo chrupiący i smaczny.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Magdalena Kacprzak, Ostrowiec Świętokrzyski

Składniki

● podwójny filet z kurczaka
● 1/2 szkl. mąki kukurydzianej
● 3 łyżki drobno startego żółtego sera
● białko
● sól
● szczypta chili
● pieprz
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Filet w kukurydzianej panierce

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry. Białko lekko ubijamy. Zanurzamy kawałki mięsa.

  • 2. Mąkę mieszamy z serem. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Dokładnie obtaczamy mięso. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, duszonym groszkiem oraz surówką.

Porady


Do panierki warto dodać 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka. Zamiast żółtego sera można użyć parmezanu – dzięki niemu mięso będzie miało bardziej wyrazisty smak.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadfilet z kurczakażółty ser
 

Komentarze

Podobne przepisy

Tortille z chrupiącym, paprykowym kurczakiem i warzywami

Dodane przez: justi2401

Tortille z chrupiącym, paprykowym kurczakiem

Pyszny, domowy fast-food- tortille...

Pyszna patelnia obiadowa

Dodane przez: zzewa

Pyszna patelnia obiadowa

Jeśli chcecie zjeść coś smacznego...

Filet zapiekany z ananasem i serem

Dodane przez: justi2401

Filet po hawajsku

Filet z piersi kurczaka zapiekany...

Dewolaje

Dodane przez: JulkaTomeczek

Dewolaje z pieczarkami

Mój mąż je uwielbia często je robię...

Enchilada z kurczakiem

Dodane przez: czarrna

Enchilada z kurczakiem

Danie kuchni meksykańskiej

Curry z ryżem jaśminowym

Dodane przez: czarrna

Curry z ryżem jaśminowym

Kurczak w aromatycznym sosie