Filet w kukurydzianej panierce

  • wyświetlono: 245 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Jest bardzo chrupiący i smaczny.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Magdalena Kacprzak, Ostrowiec Świętokrzyski

Składniki

● podwójny filet z kurczaka
● 1/2 szkl. mąki kukurydzianej
● 3 łyżki drobno startego żółtego sera
● białko
● sól
● szczypta chili
● pieprz
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Filet w kukurydzianej panierce

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry. Białko lekko ubijamy. Zanurzamy kawałki mięsa.

  • 2. Mąkę mieszamy z serem. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Dokładnie obtaczamy mięso. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, duszonym groszkiem oraz surówką.

Porady


Do panierki warto dodać 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka. Zamiast żółtego sera można użyć parmezanu – dzięki niemu mięso będzie miało bardziej wyrazisty smak.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadfilet z kurczakażółty ser

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Filet z kuraczka w serowej panierce

Soczysty filet z piersi kurczaka...

Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce

Dodane przez: 2milutka

Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce

Filety z kurczaka przyrządzone...

Filet z kurczaka w śmietanowej panierce

Dodane przez: MonikaW

Filet z kurczaka w śmietanowej panierce

Kotlety z kurczaka w śmietanowej...

dorsz

Dodane przez: klaudia0318

Filet z dorsza w panierce

Uwielbiam ryby.Obowiązkowo dla...

Filet z kurczaka w selerowej panierce

Dodane przez: Gregorhspeed

Filet z kurczaka w selerowej panierce

Postanowiłem połączyć coś klasycznego...