Filet rybny w panierce serowo ziołowej

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Filet rybny w panierce serowo ziołowej, podany z ugotowanymi ziemniakami i surówką chińską.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet rybny w panierce serowo ziołowej 4 szt.
    surówka chińska z białej kapusty
    ziemniaki 6-8 szt.
    olej do smażenia

    Surówka chińska:

    kapusta biała 50 dag
    marchew 20 dag
    cebula 1 szt.
    sól do smaku
    pieprz szczypta
    cukier 2 łyżki
    ocet ryżowy 60 ml
    olej ryżowy 125 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne

Filet rybny w panierce serowo ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet rybny w panierce serowo ziołowej. 1. Wykonanie surówki chińskiej:

    Kapustę drobno szatkujemy w większej misce, dodajemy startą marchew na większych oczkach oraz dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. W rondelku zagotowujemy olej ryżowy z octem ryżowym i cukrem, cukier musi być rozpuszczony. Tak przygotowaną marynatę wlewamy do kapusty, mieszamy i przykrywamy folią spożywczą. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
  • Filet rybny w panierce serowo ziołowej. 2. Wykonanie dania:

    Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy kawałki panierowanych w bułce tartej, serze i ziołach fileta rybnego. Smażymy na rumiano, około 10 minut, kilkakrotnie przewracając. Usmażone filety ryby podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką chińską.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować