Filet rolowany z kaszą i papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

niezwykłe połączenie kaszy,orzechów i mięsa

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 80-90 dag piersi z kurczaka
    1 szkl ugotowanej kaszy gryczanej
    2-3 łyżki mielonych orzechów włoskich
    15 dag żółtego sera np. radamer
    1 czerwona papryka może być konserwowa
    sól
    pieprz

Filet rolowany z kaszą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet 1. filet należy pociąć na kotlety ok. 1 cm,rozbić tłuczkiem do mięsa,ułożyć na folii aluminiowej tak aby powstał prostokąt.
  • rolada zkasza 2. kaszę wymieszać z orzechami,doprawić solą i pieprzem i zetrzeć do niej ser. Równomiernie rozłożyć nadzienie zostawiając wolne brzegi. Na środku wzdłuż ułożyć paprykę pokrojoną w paski.Zwinąć roladę. Piec w folii aluminiowej w 200 st ok 40 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy