Filet pstraga otulony szynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybki i smaczny pomysł na szybki obiad lub kolację :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 250g filet z pstrąga łososiowego świeżego
    8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
    4 liście pora o dł. filetu ryby (jasna część)
    sok z dwóch plastrów cytryny
    1 łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
    sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania
    folia aluminiowa

Filet pstraga otulony szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania ryby 1. Z ryby ściagamy skórę,myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół wzdłuż.
    Rozkładamy 4 plastry szynki tak żeby zachodziły na siebie.Na szynkę kładziemy dwa liście pora.Na pora porcję ryby.Smarujemy musztardą,solimy,pieprzymy,kropimy sokiem z jednego plastra cytryny i zwijamy w rulonik.Tak samo postępujemy z drugim kawałkiem pstrąga.
  • ryba po upieczeniu 2. Gotowe ruloniki owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika 180*C na 25 minut (grzanie górna półka grill) i gotowe...
    Podajemy z czym kto lubi :-)
  • Smacznego :) 3. Smacznego :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy