Filet pod serową musztardową kołderką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna, chrupiąca panierka majonezowa -musztardowa. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 filety z kurczaka
    • 4 łyżki majonezu
    • 4 łyżki musztardy
    • 20 dag sera żółtego
    • Bułka tarta do posypania
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia

Filet pod serową musztardową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Filety kroimy na cieńsze plastry.
    Obsmażamy na oleju z dodatkiem pieprzu oraz soli.
  • mięso 2. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem.
  • sos 3. Musztardę mieszamy z majonezem.
  • ser 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Ser mieszamy z musztardą.
  • ser 5. Sosem przykrywamy każdy kawałek mięsa.
  • bułka 6. Wierzch posypujemy bułką tartą.
  • kotleciki 7. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    Fileciki gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy