Filet pieczony w piekarniku z pieczarkami

4.95 (179 ocen)

Filet z marynacie czy posypani przyprawami niekoniecznie do mnie przemawia, dlatego staram się go urozmaicać na różne sposoby:). Dzisiejsza wersja to filet pieczony z pieczarkami. Wyszedł pyszny, nie suchy, naprawdę smaczny.

Składniki:


  • 2 filety z kurczaka
    500g pieczarek
    1 cebula
    1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
    olej
Wystaw ocenę:

4.95 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet pieczony w piekarniku z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni wysmarowanej olejem, dusimy do wyparowania wody.

  • 2. Filery posypujemy solą i przyprawami.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układamy filety, wokół nich posmażone pieczarki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować