Filet kurczaka w sosie mango musztardowym z mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne danie z sosem mango-musztardowym. Dodatek kolendry i mleczka kokosowego nadaje lekko indyjski styl, ale jest bez dodatku curry i kurkumy. Świetnie smakuje z dodatkiem ryżu lub chlebkami naan

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -duży podwójny filet kurczaka (ok. 500-600 g)
    -2 dojrzałe mango
    -puszka mleczka kokosowego
    -5 marynowanych papryczki jalapeno
    -2 łyżki musztardy francuskiej
    -3 łyżki musztardy
    -2 łyżki miodu
    -1 łyżka suszonej kolendry
    -2 łyżki oleju
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Filet kurczaka w sosie mango musztardowym z mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w nieduże kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju i odłożyć na talerz.
    Mango obrać i oddzielić miąższ od pestek. Umieścić w rondlu. Dodać pokrojone papryczki, miód i musztardę. Całość zblendować na gładką masę. Dodać pół łyżeczki soli i kolendrę. Zagotować często mieszając. Następnie wlać mleczko kokosowe i dokładnie wymieszać. Dodać kurczaka i całość podgotować na małym ogniu kilka minut. Podawać z ryżem lub chlebkami naan.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować