REKLAMA

Filet faszerowany warzywami i serem

wyświetlono: 367 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 1

Na obiad na każdą okazję

opublikowany: 11.01.2016
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka ( pojedyncze )
    1 szk mieszanki chińskiej
    4 łyżki startego żółtego sera
    1 łyżka bułki tartej
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    dodatkowo :
    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania
    mąka do obtaczania
    3 jajka do obtaczania
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i zrobić w każdym nacięcie tworząc kieszeń.
    Posolić i oprószyć pieprzem i odłożyć.
    Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, wrzucić mieszankę i smażyć kilka minut.
    Doprawić do smaku, dodać bułkę tartą aby wchłonęła wszystkie soki i wymieszać.
    Lekko przestudzić i dodać ser po czym ponownie wymieszać.
    Farszem napełnić kieszenie filetów a potem obtoczyć je w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w bułce tartej.
    Filety smażyć po kilka minut z każdej strony na większej ilości oleju ( oleju tyle aby filety były zanurzone do połowy ).
    Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: wiola wiola

Filet z kurczaka faszerowany brokułami.

Brokuły często goszczą na naszym stole, w tutaj w wersji obiadowej.

kategoria: rolada Dania główne roladki opublikowany: 03.02.2014 | wyświetlono: 5810 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE