Filet drobiowy z zapiekaną cebulką

5 (153 ocen)

  • 20 min

Filet drobiowy połączyłam dla odmiany tylko z prażoną cebulką, którą swego czasu kupiłam i leżała niewykorzystana. Bardzo tanio i smacznie, a przy tym z urozmaiceniem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 filety drobiowe delikatnie rozbite na niezbyt grube plastry
    4 łyżki zapiekanych cebulek
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    olej do smażenia

    Panierka:
    1 jajko
    3 łyżki mąki
    szklanka bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filet drobiowy z zapiekaną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet drobiowy rozbijamy przez woreczek uważając by się nam nie "podarł". Oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Na jedną połowę kładziemy 2 łyżki cebulki, przykrywamy drugą częścią, i zlepiamy dłońmi formując zgrabny kotlecik. Tak samo postępujemy z drugim filetem.

    Kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na oleju na małym ogniu.

Porady

Kotleciki możemy podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub z sałatką z wiosennych warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować