Filet drobiowy z serkiem topionym w cieście.

4.5 (180 ocen)

  • 15 min

Delikatne mięso w delikatnej otoczce.

  • 15 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka, serek topiony z szynką lub salami, 2 jajka, 2-3 łyżki śmietany 18%, 3-4 łyżki mąki, natka pietruszki, sól, pieprz, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet drobiowy z serkiem topionym w cieście. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy na cienkie kotlety. Każdy z nich solimy, pieprzymy, smarujemy obficie serkiem i posypujemy natką pietruszki. Zwijamy.
  • 2. Przygotowujemy ciasto: jajka łączymy ze śmietaną i mąką. Delikatnie solimy.
  • 3. Obtaczamy mięso kilka razy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Jeżeli do ciasta dodamy szczyptę kurkumy lub maki kukurydzianej, kotlety będą bardziej złociste.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować