Filet drobiowy z góralską nutą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zwykły filet a danie niezwykłe.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 filety drobiowe
    -10 pasków czerwonej papryki
    -10 listków szpinaku lub bazylii
    -10 plasterków oscypka
    -4 ziemniaki
    -sól, pieprz, czosnek granulowany , papryka mielona , przyprawa do ziemniaków
    - olej lub oliwa
    - dowolne warzywa na patelnię

Filet drobiowy z góralską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet drobiowy . 1. Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w ćwiartki . Podgotowujemy w osolonym wrzątku przez 15 minut . Odcedzamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia , posypujemy przyprawą do ziemniaków .
    Filety myjemy i nacinamy w poprzek tworząc 5 kieszonek . Doprawiamy solą,pieprzem ,czosnkiem granulowanym oraz papryka mieloną . Do każdej kieszonki wkładamy po listku szpinaku , pasku papryki oraz plasterku oscypka. Skrapiamy olejem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut.
  • Gotowe danie . 2. Warzywa na patelnię podsmażamy do miękkości . Na talerz wykładamy ziemniaczki , warzywa z patelni oraz upieczony filet . Smacznego .

Porady

Danie można oczywiście podawać z dowolną ulubioną surówką.

Komentarze

Podobne przepisy