Filet drobiowy z faszerowaną papryczką w galarecie

0 (0 ocen)

Na różnych przyjęciach domowych , lub na święta bardzo lubię galarety drobiowe lub rybne. Zawsze są zjadane ze smakiem polane octem lub sokiem z cytryny.

Składniki:

  • 1 litr wywaru z rosołu
    2 filety drobiowe
    włoszczyzna
    Papryczka faszerowana serem
    natka pietruszki
    6 łyżeczek żelatyny
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Filet drobiowy z faszerowaną papryczką w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rosół 1. Filety z obraną włoszczyzną wkładamy, do garnka zalewamy 1,5 litra wody , solimy i gotujemy godzinę , półtora na wolnym ogniu. Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy, a gorący bulion przecedzam przez drobne sitko. Żelatynę zalej zimną wodą (około pół szklanki wody lub zimnego bulionu), pozostaw do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie włóż napęczniałą żelatynę do ciepłego rosołu i mieszaj ,aż do rozpuszczenia.
    Ugotowanego fileta kroję na grubsze plastry, układam je na półmisku i dodaję marchewkę , papryczkę i pietruszkę układając obok fileta.
    Zalew gorącym wywarem z żelatyną. Pozostawiam , aż zastygnie. Po zastygnięciu przechowuję w lodówce

Porady

Podajemy z octem lub cytrynką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować