FILET DROBIOWY W SEROWEJ PANIERCE

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Tak przygotowany filet jest soczysty i aromatyczny, polecam jako danie dla całej rodziny.

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 filety z piersi kury
    2 jajka
    2 łyżki startego sera parmezan
    kilka kropli soku z cytryny
    mąka do obtoczenia
    sól, pieprz
    tłuscz do smażenia

Filet drobiowy w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, lekko rozbić młotkiem do mięsa,
  • 2. Jajka roztrzepać, dodać ser parmezan, sól i pieprz do smaku oraz sok z cytryny. Mieso obtoczyć dokładnie w jajku a następnie w mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy