Filet drobiowy inaczej w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 50 min

Ma niesamowity aromat i całej mojej rodzinie bardzo smakuje

  • 50 min

Składniki:

  • * filet drobiowy
    * ciasto francuskie może być kupione gotowe
    * 4 plastry szynki
    * 4 plastry sera żółtego
    * sól
    * pieprz
    * czosnek granulowany
    * jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet drobiowy inaczej w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso należy umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym Następnie należy mięso przekroić wzdłuż aby powstały dwa kawałki,
    Mięso doprawić solą, pieprzem,i czosnkiem granulowanym
  • 2. Gdy mięso jest już gotowe przygotować należy ciasto
    Rozwinąć ciasto i podzielić je na dwa kawałki resztę ciasto można schować z powrotem do lodówki
    Na tym cieście należy położyć przyprawione kotlety na nich rozłożyć po dwa plastry szynki i sera następnie naciąć paseczki i skleić je na przemian
  • 3. Mięso należy włożyć je do brytfanki wyłożonej papierem pergaminowym
    Posmarować to ciasto rozbełtanym białkiem
    I piec w temperaturze 200 C przez 50 minut ciasto musi być zarumienione
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować