Fileciki ze szparagami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z kurczaka ze szparagami w sosie serowym.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • ½ pęczka szparag
    • 5 pomidorków koktajlowych
    • Opakowanie sos cztery sery
    • ½ szk. śmietany 18 %
    • ½ szk. wody
    • Sól
    • ½ łyżki curry
    • Olej do smażenia

Fileciki ze szparagami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na mniejsze podłużne paski, doprawiamy przyprawą curry oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju
  • sos 2. Szaragi myjemy, obcinamy twarde końcówki, gotujemy w osolonej wodzie 10 minut, następnie na patelnie wlewamy olej, rozgrzewamy i przekładamy szparagi, prużymy.

    Sos cztery sery rozrabiamy ze śmietaną oraz wodą i wlewamy do szparag, chwilkę gotujemy.
    Sos wlewamy na dno dowolnego naczynia.
  • danie 3. Na sosie układamy mięso, na około przekrojone na pół pomidorki i obrane ze skorupek, pokrojone na cząstki jajka.
    Potrawa gotowa
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy