Fileciki z cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pikantne i świetne połączenie filecików z kurczaka z białą cebulą w keczupowym sosie. Nam bardzo smakowało! Kolory przypominają piękną złotą jesień…

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
    Przyprawa do mięsa
    Ostra czerwona papryka
    3 białe cebule
    Sól
    Pieprz
    Słodka czerwona papryka
    2 łyżki pikantnego keczupu
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Fileciki z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski około 3 cm. Doprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką. Odstawiamy na chwilkę żeby mięso przegryzło się z przyprawami. Następnie smażymy na rumiano.
    Cebule obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy osobną patelnię i smażymy pod przykryciem tak żeby cebula zmiękła. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i dodajemy keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze dusimy przez 3-4 minuty.
    Na talerzu układamy cebulę a na niej fileciki. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować