Fileciki w migdałowej panierce

  • wyświetlono: 50 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.

Beata-O
  • 8 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

• 1 podwójny filet z kurczaka
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• Sól
• 1 szklanka bułki tartej
• 4 łyżki masła
• 4 łyżki migdałów
• 10 dag sera żółtego

Sposób przygotowania przepisu:

Fileciki w migdałowej panierce

  • mięso1. Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • pierzynka2. Do miski wsypujemy bulkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.
    Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.
    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut
    w 180 °C.
  • danie3. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakmigdałyfiletpanierkapierzynka

Komentarze

Podobne przepisy

njdcikn

Dodane przez: Magda_Z

Kotlety w puszystej panierce

Przepyszna pierś z kurczaka. Wyjątkowy...

Kurczak w chrupiącej panierce

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Kurczak w chrupiącej panierce

Pikantne piersi kurczaka w chrupiącej...

KOTLECIKI W MIGDAŁOWEJ PANIERCE

Dodane przez: Anna Bielicka

KOTLECIKI W MIGDAŁOWEJ PANIERCE

Alternatywa tradycyjnego schabowego.

Polędwiczka wieprzowa w panierce migdałowej i truskawkami

Dodane przez: cuisindere

Polędwiczka wieprzowa w panierce migdałowej...

Potrawa powstała zupełnie spontanicznie...

Ryba w chrupiącej panierce

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Ryba w chrupiącej panierce

Filety ryby w chrupiącej panierce...

FILECIKI Z SOSEM PIECZARKOWYM

Dodane przez: Magda_Z

Fileciki w sosie pieczarkowym

Proste i pyszne danie.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE