Fileciki w migdałowej panierce

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet z kurczaka
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
    • Sól
    • 1 szklanka bułki tartej
    • 4 łyżki masła
    • 4 łyżki migdałów
    • 10 dag sera żółtego

Fileciki w migdałowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • pierzynka 2. Do miski wsypujemy bulkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.
    Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.
    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut
    w 180 °C.
  • danie 3. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy