Fileciki w krakersach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis urzekł mnie prostotą i ciekawym połączeniem składników. Moje dzieci uwielbiają tego delikatnego w smaku, soczystego kurczaka.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● 2 szklanki maślanki
    ● czosnek
    ● op. krakersów
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Fileciki w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy. Kroimy na kawałki.
  • 2. Maślankę wlewamy do miski, doprawiamy pieprzem i czosnkiem, odrobinę solimy. Zanurzamy filety i odstawiamy do lodówki
    na 2 godziny.
  • 3. Krakersy wsypujemy do foliowego woreczka i rozdrabniamy tłuczkiem. Obtaczamy filety. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy