Fileciki drobiowe pod pyszną kołderką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

danie to jest bardzo smaczne zwłaszcza z surówką z pekinki i pora

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyńcze filety z kurczaka
    2 srednie jabłka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżeczki stołowej musztardy
    Sól
    Ok. 125 gram sera żółtego startego np. Gouda

Fileciki drobiowe pod pyszną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wysłać folią aluminiową.
    Piekarnik rozgrzać do 180 st.
    Majonez wymieszać z musztardą.
    Filety przekroić wzdłuż na pół.
    Każdy filet posolić z obu stron, panierować dokładnie w majonezie z musztardą
    I układać na blasze.
    Na filety zetrzeć jabłka na grubych oczkach tarki. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 minut.
    Następnie na filety zetrzeć ser i znów zapiec do lekkiego zrumienienia sera, ok. 25 minut Podać z surówką z pekinki i pora.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy