CIASTO FILADELFIA

  • wyświetlono: 48647 |
  • dodany do książki kucharskiej: 23 |
  • polecenia: 3

SMAK TEGO CIASTO TO NICZYM POEZJA. KAŻDY KTO SPRÓBUJE TEGO CIASTA SAM DOWIE SIĘ O JEGO BAJECZNYM I NIEPOWTARZALNYM SMAKU.

  • 90min

Składniki

I warstwa spód:
600 g. nutelli
1 opakowanie sucharów ( firmy mamut)

II warstwa:

3 serki mascarpone po 250 g
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie płatków migdałowych

III warstwa

0,5 litra śmietany 30 %
1 śnieżka w proszku
3 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 galaretka wiśniowa
2 łyżki żelatyny
1 szklanka wody
wiśnie bez pestek z kompotu

IV warstwa

0,5 litra kompotu wiśniowego
2 galaretki wiśniowe


Sposób przygotowania przepisu:

CIASTO FILADELFIA

  • 1. I warstwa:
    suchary zmielić w maszynce i wymieszać z nutellą i wyłożyć na spód blaszki. Wyrównać łyżką
  • 2. II warstwa:

    serki wymieszać z cukrem i wyłożyć na I warstwę i posypać płatkami migdałów
  • 3. III warstwa:

    śmietanę ubić z cukrami i śnieżką. Galaretkę i żelatynę rozpuścić razem w 1 szklance gorącej wody i troszkę podstudzić ( żeby była letnia) i dodać do ubitej śmietany ciągle mieszając. i wylać na II warstwę. Gdy będzie tężała to posypać wierzch wiśniami.
  • 4. IV warstwa:

    Kompot zagotować. Galaretkę rozpuścić w kompocie, i wystudzić. Tężejącą polać wierzch i wstawić do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie
 

Komentarze

Podobne przepisy

smakosz

Dodane przez: mariosylwia

Smakosz

:-) Gorąco polecam (-:

Ciasto kawowe z karmelem

Dodane przez: czarrna

Ciasto kawowe z karmelem

Coś słodkiego do gorzkiej kawy...

ANANASEK

Dodane przez: Babcia Tereska

ANANASEK

Ciasto z masą budyniową z soku...

Ciasto czekoladowo-orzechowe

Dodane przez: czarrna

Ciasto czekoladowe-orzechowe

To ciasto upiekli uczniowie szkoły...

Szarlotka z pomarańczą i koksem

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Szarlotka z pomarańczą i kokosem

Prosta w wykonaniu domowa szarlotka....

Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady

Dodane przez: akrobatka22

Sernik kokosowy z kremem z palonej białej...

Kokosowa odsłona sernika na zimno...