CIASTO FILADELFIA

4.91 (150 ocen)

  • 1 godz. 30 min

SMAK TEGO CIASTO TO NICZYM POEZJA. KAŻDY KTO SPRÓBUJE TEGO CIASTA SAM DOWIE SIĘ O JEGO BAJECZNYM I NIEPOWTARZALNYM SMAKU.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • I warstwa spód:
    600 g. nutelli
    1 opakowanie sucharów ( firmy mamut)

    II warstwa:

    3 serki mascarpone po 250 g
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie płatków migdałowych

    III warstwa

    0,5 litra śmietany 30 %
    1 śnieżka w proszku
    3 łyżki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 galaretka wiśniowa
    2 łyżki żelatyny
    1 szklanka wody
    wiśnie bez pestek z kompotu

    IV warstwa

    0,5 litra kompotu wiśniowego
    2 galaretki wiśniowe


Wystaw ocenę:

4.91 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto filadelfia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. I warstwa:
    suchary zmielić w maszynce i wymieszać z nutellą i wyłożyć na spód blaszki. Wyrównać łyżką
  • 2. II warstwa:

    serki wymieszać z cukrem i wyłożyć na I warstwę i posypać płatkami migdałów
  • 3. III warstwa:

    śmietanę ubić z cukrami i śnieżką. Galaretkę i żelatynę rozpuścić razem w 1 szklance gorącej wody i troszkę podstudzić ( żeby była letnia) i dodać do ubitej śmietany ciągle mieszając. i wylać na II warstwę. Gdy będzie tężała to posypać wierzch wiśniami.
  • 4. IV warstwa:

    Kompot zagotować. Galaretkę rozpuścić w kompocie, i wystudzić. Tężejącą polać wierzch i wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować