Figi z marcepanem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Figi z marcepanem i kubek kawy, zestaw któremu trudno się oprzeć.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - figi suszone: 15 sztuk
    - marcepan w gorzkiej czekoladzie: 90 gramów
    - płatki migdałowe: 50 gramów
    - skórka pomarańczowa kandyzowana: 2 łyżki

Figi z marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Figi z marcepanem 1. Odkroić ogonki z fig.
  • Figi z marcepanem 2. Każdą naciąć na krzyż i lekko rozchylić.
  • Figi z marcepanem 3. Marcepan pokroić na kawałki, płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
  • Figi z marcepanem 4. Marcepan i płatki zmiksować za pomocą ręcznego blendera lub dobrze rozetrzeć łyżką.
  • Figi z marcpanem 5. Dodać skórkę pomarańczową.
  • Figi z marcepanem 6. Całość połączyć.
  • Figi z marceoanem 7. Z powstałej masy uformować 15 kulek.
  • Figi z marcepanem 8. Kuleczki włożyć do fig, lekko docisnąć rozcięte boki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy