TARTA Z FIGAMI POD SEROWĄ PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niesamowita w smaku, rozpływająca się w ustach. Szczerze polecam :)

  • 40 min

Składniki:

  • -op. ciasta francuskiego
    -4-6 soczystych fig
    -150g serka puszystego („mój ulubiony”,sernikowy...etc.)
    -2 jaja
    -2-3 łyżki śmietanki 36%
    -2 łyżki cukru
    -1/2 łyżeczki cynamonu
    -1/2 łyżeczki esencji waniliowej

Tarta z figami pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja mieszamy z serkiem, śmietaną i esencją waniliową. Dodajemy cukier i cynamon do smaku.
    Figi kroimy w grubsze półplasterki. Na formę do tarty wykładamy ciasto. Układamy figi (połowę) i zalewamy masą. Następnie układamy pozostałe figi, posypujemy jeszcze cukrem i cynamonem. Pieczemy w 200st. Ok 25min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy