„Fidru pidru”

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tak nazwał to danie mój mąż. Łatwe, szybkie i smaczne.

Składniki:

  • ● szklanka ryżu
    ● 1/4 kostki margaryny
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1 puszka groszku
    ● 2-3 pieczarki
    ● 1/2 słoika sosu do spaghetti
    ● 1/2 łyżeczki curry
    ● 1 łyżeczka vegety
    ● 1/2 łyżeczki majeranku

„fidru pidru” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. W garnku
    roztapiamy margarynę, wrzucamy
    ryż, mieszamy. Wyciskamy
    czosnek, dodajemy
    groszek i pokrojone pieczarki
    (obgotowane i podsmażone).
    Smażymy.
  • 2. Dodajemy sos do spaghetti,
    mieszamy. Doprawiamy.

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy