„Fidru pidru”

  • wyświetlono: 453 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Tak nazwał to danie mój mąż. Łatwe, szybkie i smaczne.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Irmina Dziadek, Kopanina
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● szklanka ryżu
● 1/4 kostki margaryny
● 2 ząbki czosnku
● 1 puszka groszku
● 2-3 pieczarki
● 1/2 słoika sosu do spaghetti
● 1/2 łyżeczki curry
● 1 łyżeczka vegety
● 1/2 łyżeczki majeranku

Sposób przygotowania przepisu:

„Fidru pidru”

  • 1. Ryż gotujemy. W garnku
    roztapiamy margarynę, wrzucamy
    ryż, mieszamy. Wyciskamy
    czosnek, dodajemy
    groszek i pokrojone pieczarki
    (obgotowane i podsmażone).
    Smażymy.
  • 2. Dodajemy sos do spaghetti,
    mieszamy. Doprawiamy.
PP_09-2008

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżw_kilka_chwilsos do spaghetti

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczona polędwica wieprzowa

Dodane przez: anemon

Pieczona polędwica wieprzowa

Wystarczy wieczorem zamarynować...

Kurczak w cieście naleśnikowym

Dodane przez: Cukiereczek

Kurczak w cieście naleśnikowym

Tak przygotowane kąski z kurczaka...

Smażony ryż z kukurydzą i groszkiem

Dodane przez: dagita

Smażony ryż z kukurydzą i groszkiem

Pierwszy raz jadłam tak przyrządzony...

Proste spaghetti z sosem pomidorowym

Dodane przez: smakowisko

Proste spaghetti z sosem pomidorowym

Szybki, prosty, tani i smaczny...

penne

Dodane przez: ladygoga

Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo – serowym

Pyszne, szybkie danie, w którym...

BITKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM

Dodane przez: Ostra Na Słodko

BITKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM

Niesamowicie aromatyczne … z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE