Fettuccine na jesienną nutę

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne aromatyczne i lekkie danie jesienne

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia mała: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - pieczarki małe: 20 dekagramów
    - papryka czerwona,: 1 sztuka
    - olej do podsmażenia: 1 łyżka
    - makaron fettuccine: 0.5 opakowania
    - pieprz kolorowy ziarniasty: 1 łyżeczka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - sos pomidorowy: 1 szklanka
    - bulion warzywny: 0.5 szklanki
    - papryka słodka: 1 łyżeczka
    - papryka ostra: 0.25 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - kiełki brokuła: 4 łyżki

Fettuccine na jesienną nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy .Odstawiamy. Paprykę kroimy w paski. Cebulę w piórka. Czosnek wyciskamy . Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w plasterki.
  • 2. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną paprykę i cukinię .Mieszamy smażymy. Podlewamy 1/2 szklanki bulionu warzywnego i dodajemy malutkie pieczarki. Dusimy pod przykryciem. Następnie wlewamy sos pomidorowy z butelki,może być gęsty sok pomidorowy
  • 3. . Doprawiamy pieprzem paprykami ,cukrem i solą do smaku .Dusimy jeszcze chwile. Podajemy sos z wcześniej ugotowanym makaronem .Ozdabiamy kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy