Feta z pieca

  • wyświetlono: 386 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Danie pochodzi z kuchni greckiej. Fajna mieszanka smaków spodobała się mojej rodzinie.

kasiunia
  • 15min

Składniki

25 dag fety
4 twarde pomidory
2-3 łyżki oliwy
łyżeczka oregano
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Feta z pieca

  • 1. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i drobno pokroić. Ser pokroić i przełożyć do naczynia do zapiekania, przykryć pomidorami, posypać świeżo zmielonym pieprzem i oregano, skropić oliwą. Zapiekać ok. 10 min w temp. 180 st. C. Podawać po wyjęciu z pieca z pieczywem.

Porady

Zapraszam na mojego bloga dobrzejesc.blogspot.com

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniadania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatakonkurs_podróże

Komentarze

Podobne przepisy

image-159jsv8

Dodane przez: springseil

tortilla z fetą i rukolą

W mojej książce kucharskiej znajdziecie...

Ogórkowa przystawka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórkowa przystawka z serem feta

polecam przystawke z ogórków i...

Przepyszna grzanka, idealna na kolację.

Dodane przez: agata190

Bruschetta z fetą

Włoska grzanka, która idealnie...

Koperty z fetą i brokułem

Dodane przez: lalala

Koperty z fetą i brokułem

Proste i szybkie danie na lunch...

Cebule zapiekane z serem feta

Dodane przez: Gregorhspeed

Cebule zapiekane z serem feta

Danie z kuchni greckiej. W oryginalnym...

pieczarki z feta

Dodane przez: piranija

Pieczarki z fetą

Prosta i smaczna przekąska

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE