Feta w oleju z oliwkami i chili

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 1 osoby

idealna imprezowa przekąska

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 300 gram sera feta
    40 gram zielonych oliwek
    1 papryczka chilli
    3 łyżeczki ziół prowansalskich
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przystawki

Feta w oleju z oliwkami i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta pokroić w kostkę. Oliwki odsączyć z zalewy. Papryczkę chili przekroić na pół. Usunąć pestki i miąższ pokroić w paseczki. Do słoika włożyć porcję sera, posypać go ziołami prowansalskimi, na to kilka pasków chili i przykryć to warstwą oliwek. Tak przekładać warstwami do wykończenia składników. Można rozdzielić na dwa mniejsze słoiczki. Na końcu wszystko zalać olejem rzepakowym. Odstawić do lodówki na minimum 2 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Feta Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować