Feta marynowana z pepperoni, czosnkiem i ziołami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do sałatek, ale także wspaniała przekąska.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - feta pokrojona w kostkę: 250 gramów
    - papryczka pepperoni: 2 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - zioła prowansalskie suszone: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek (trudno podać proporcję to zależy jak ciasno będziecie układac składniki itp.): 200 mililitrów

Feta marynowana z pepperoni, czosnkiem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy fetę pokrojoną w kostkę, pepperoni kroimy w plasterki, czosnek w plasterki.
    W słoiczku układamy na przemian fetę, pepperoni i czosnek, wsypujemy zioła i zalewamy oliwą do pełna.
    Odstawiamy do lodówki na co najmniej 3 dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy