Faworki z piersi kurczaka

4.49 (155 ocen)

  • Średni

Te pyszne, mięsne faworki znikają bardzo szybko na każdej imprezie.

  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - jajo: 1 sztuka
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - przyprawa do drobiu: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faworki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy na cienkie paski (takie jak na faworki), następnie przez środek paseczka robimy przecięcie i zawijamy mięso tak jak faworki.
    Następnie posypujemy przyprawą do drobiu i odstawiamy na około godzinę.
    Po tym czasie faworki mięsne obtaczamy w rozkłóconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się ładnie zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować