Faworki schabowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne kotlety schabowe w innym wydaniu-jako faworki. Są tak samo pyszne i super chrupiące.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości
    sól, pieprz
    3 jajka
    1/2 szkl mąki kukurydzianej
    3/4 szkl panieru z ciecierzycy (lub bułki tartej)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faworki Dania główne

Faworki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem oraz posypujemy solą i pieprzem. Kroimy rozbite kotlety na paski. Na środku każdego paska robimy nacięcie i przekładamy przez nie jedna końcówkę mięsa (tak samo jak robimy klasyczne faworki), delikatnie rozciągamy. Na jeden talerzyk nasypujemy mąkę kukurydzianą, na drugi talerzyk nasypujemy panier z ciecierzycy (bułkę tartą). Do miseczki wbijamy jajka i je roztrzepujemy. Kolejno obtaczamy każdy faworek w mące, jajku i panierze. Smażymy w głębokim gorącym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować