Faworki na białym winie

0 (0 ocen)

Karnawał nie obędzie się bez faworków

Składniki:


  • 3 żółtka
    1/2 szklanki białego wina,półsłodkiego
    cukier waniliowy
    300 g mąki
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Faworki na białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Dodaj wino i wymieszaj. Na koniec stopniowo dodawaj mąkę.
    Zagnieć ciasto i ubijaj je wałkiem.
    Ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok godzinę.
    Po tym czasie ciasto rozwałkuj na cienki placek,pokrój w paski. Na każdym pasku zrób niewielką dziurkę i przewiń koniec paska.
    Faworki smaż na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osusz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować