Faworki mięsne

4.99 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Faworki doskonale nadają się na przyjęcia. Mogą być podane jako przystawka lub dodatek do głównego dania.

Składniki:

  • 2 niewielkie filety z kurczaka
    10 dag mąki ziemniaczanej
    5 łyżek bułki tartej
    1 płaska łyżka ostrej lub słodkiej mielonej papryki
    1 płaska łyżka curry
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faworki mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faworki mięsne 1. Filety lekko rozbijamy i kroimy w paski dł. ok. 12 cm i szer. 3 cm. W paskach robimy pośrodku 5-cm nacięcia i przewijamy jak faworki.
  • Faworki mięsne 2. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z bułką tartą, mieloną papryką i curry.
  • Faworki mięsne 3. Faworki solimy i pieprzymy. Obtaczamy w przygotowanej panierce. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z dwóch stron. Wyjmujemy, osączamy na bibule. W nacięcia można włożyć kawałek papryki
    lub kiszonego ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować