faworki krucho-drożdżowe z pieca

4.48 (149 ocen)

  • 30 min

TO CIEKAWE POŁĄCZENIE FAWORKÓW POWSTAŁO W WYNIKU BRAKU W DOMU PROSZKU DO PIECZENIA

  • 30 min

Składniki:

  • 3 SZKL MĄKI PSZENNEJ,2 ŻÓŁTKA,1 ŁYŻECZKA CUKRU,100 GRAM MIĘKKIEGO MASŁA,OPAKOWANIE DROŻDŻY INSTANT (MOGĄ BYĆ ŚWIEŻE-WTEDY 3 DKG NALEŻY ROZROBIĆ Z 1/2 SZKL.CIEPŁEJ WODY I ŁYŻECZKĄ CUKRU,POCZEKAĆ AŻ DROŻDŻE UROSNĄ I DODAĆ DO RESZTY SKŁADNIKÓW).
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Faworki krucho-drożdżowe z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZESIANĄ MĄKĘ POŁĄCZYĆ Z MASŁEM ,ŻÓŁTKAMI,CUKREM I DROŻDŻAMI.CIASTO PORZĄDNIE ZAGNIEŚĆ,PODSYPAĆ MĄKĄ,ROZWAŁKOWAĆ NA PLACEK O GRUBOŚCI OK 1 CM,POWYCINAĆ DOWOLNE KSZTAŁTY,UŁOŻYĆ NA BLASZE POKRYTEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I POSMAROWAĆ GOTOWE CIASTECZKA-FAWORKI GRUBĄ WARSTWĄ OLEJU.ROZGRZAĆ PIEKARNIK DO TEMP.200 STOPNI I PIEC W TEJ TEMP DO ZARUMIENIENIA,JA PIEKĘ OK 15 MIN.SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować