Faworki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne,chrupiące faworki z drobiu z wędzonym boczkiem i serkiem topionym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    4 plastry boczku wędzonego
    1 serek topiony
    Sol
    Pieprz
    Papryka słodka
    Mąka, jajko ,bułka tarta do panierowania
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faworki Dania główne

Faworki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z kurczaka 1. Filety przecinamy tak aby otrzymać 4 plastry.Kazdy rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy .Filety smarujemy serkiem topionym, układamy plaster boczku.Na środku fileta robimy nacięcie i przewijamy-tak jak robimy zwykle faworki .Układamy na talerzu i wkładamy do lodówki na ok pół godziny. Następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor .Podajemy gorące. Smacznego .

Porady

Jeśli znudziła nam się panierka z bułki tartej ,możemy faworki zamoczyc tylko w roztrzepanym jajku i usmażyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować