Faworki drobiowe

  • wyświetlono: 252 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne,chrupiące faworki z drobiu z wędzonym boczkiem i serkiem topionym.

32511998_232628547508712_1539186600938831872_n
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 pojedyncze filety z kurczaka
4 plastry boczku wędzonego
1 serek topiony
Sol
Pieprz
Papryka słodka
Mąka, jajko ,bułka tarta do panierowania
Olej

Sposób przygotowania przepisu:

Faworki drobiowe

  • Filety z kurczaka1. Filety przecinamy tak aby otrzymać 4 plastry.Kazdy rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy .Filety smarujemy serkiem topionym, układamy plaster boczku.Na środku fileta robimy nacięcie i przewijamy-tak jak robimy zwykle faworki .Układamy na talerzu i wkładamy do lodówki na ok pół godziny. Następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor .Podajemy gorące. Smacznego .

Porady

Jeśli znudziła nam się panierka z bułki tartej ,możemy faworki zamoczyc tylko w roztrzepanym jajku i usmażyć.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szybkie danieboczekdróbfiletFaworkikolacjaobiadimpreza

Komentarze

Podobne przepisy

wątróbka drobiowa

Dodane przez: zzewa

Wątróbka drobiowa

bardzo lubię wątróbkę drobiową

Drobiowe leczo

Dodane przez: aniak

Drobiowe leczo

pyszne leczo drobiowe z dodatkiem...

Drobiowe kieszonki

Dodane przez: AnaHana

Drobiowe kieszonki

Drobiowe kieszonki z pieczarkami...

Polędwiczki drobiowe z warzywami

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Polędwiczki drobiowe z warzywami

Delikatne i kruche mięso drobiowe...

Żołądki drobiowe duszone

Dodane przez: neli

Żołądki drobiowe duszone

Żołądki drobiowe to wyborny przysmak...

kile drobiowe

Dodane przez: aniulek123

Kule Drobiowe

Faszerowane kule z mięsa drobiowego,owinięte...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE