FAWORKI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

FAWORKI KTÓRE POLECAM ROBIĘ KAŻDEGO ROKU SĄ PRZEPYSZNE PO UPIECZENIU SĄ MIĘCIUTKIE ,BARDZO DELIKATNE, POSYPANE CUKREM PUDREM .....

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 350 G MĄKI
    -1 ŁYŻKA MIĘKKIEGO MASŁA
    -3 ŻÓŁTKA
    -1 CAŁE JAJKO
    -OK 7 ŁYŻEK GĘSTEJ KWAŚNEJ ŚMIETANY
    -1 ŁYŻKA SPIRYTUSU LUB OCTU
    -OLEJ DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FAWORKI 1. -ZE SKŁADNIKÓW ZAGNIEŚĆ DOŚĆ MIĘKKIE I GŁADKIE CIASTO ,
    ODRYWAĆ MNIEJSZE KAWAŁKI I ROZWAŁKOWAĆ TAK JAK NA MAKARON
    -POKROIĆ WZDŁUŻ NA PASKI A PASKI JESZCZE NA MNIEJSZE KAWAŁKI
  • FAWORKI 2. Z FAWORKÓW ZROBIĆ TZW. KOKARDKI
  • 3. -W GARNKU ROZGRZEWAMY OLEJ I SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR
    -WYJMUJEMY NA RĘCZNIK KUCHENNY ABY OSĄCZYĆ Z NADMIARU TŁUSZCZU .
    -NASTĘPNIE POSYPUJEMY CUKREM PUDREM

Porady

-POŁOWĘ CIASTA MOŻEMY WŁOŻYĆ DO LODÓWKI I ZROBIĆ NASTĘPNEGO DNIA -DO CIASTA LEPIEJ NIE DODAWAĆ CUKRU BO MOGĄ SIĘ PRZYPALAĆ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować