Faszerowany udziec z kurczaka w kremowym sosie pieczarkowym

4.5 (150 ocen)

Bardzo kremowy ser

Składniki:

  • 4 szt udźca z kurczaka bez skóry, bez kości,
    400g pieczarek,
    cebula,
    bulion warzywny,
    130g serka topionego śmietankowego,
    2 łyżki śmietany,
    sól,
    pieprz,
    świeży tymianek,
    1 łyżka masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowany udziec z kurczaka w kremowym sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła wrzuć pokrojone pieczarki i cebulę. Smaż co jakiś czas mieszając. Dodaj serek topiony i połącz składniki. Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Rozłóż i posmaruj farszem. Zwiń w roladkę i zwiąż sznurkiem spożywczym lub przebij wykałaczką. Do pozostałego farszu z pieczarek i serka wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę i wrzuć tymianek. Sos przelej do formy. Na górę ułóż wcześniej przygotowane roladki z udźca. Włóż do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pieczarki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować