Faszerowany schab

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki pomysł na roladki, jako porcja mięsa do obiadu

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    4 plasterki sera żółtego
    8 plasterków szynki wieprzowej
    4 łyżeczki musztardy krem z gorczycy z miodem
    sól i pieprz
    oliwa do smażenia
    4 łyżki mąki pszennej
    8 łyżek bułki tartej
    1 jajko
    4 łyżki mleka

Faszerowany schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy na cienkie placki, każdego solimy i pieprzymy z każdej strony.

    Z jednej strony smarujemy musztardą, układamy szynkę i ser składamy na pół. Każdego kotleta obtaczamy w mące, w jajku z mlekiem, oraz w bułce.

    Smażymy na małym ogniu z każdej strony.

Porady

Moja propozycja podania na kołderce z pieczarek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy