Faszerowany pstrąg

  • wyświetlono: 263 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Polecam mój przepis na faszerowanego pstrąga, którego można przyrządzić w piekarniku jak i na grillu. Pstrąg naprawdę świetnie smakuje.

agaskoda
  • 60min

Składniki

2 pstrągi patroszone
sól
pieprz
sok z cytryny
masło
mała cebula
150 g pieczarek
1/2 czerwonej papryki
2 małe cebulki dymi
4 ząbki czosnku
4 gałązki świeżego koperku

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowany pstrąg

  • 1. Pstrągi dokładnie myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W środku i z zewnątrz posypujemy pieprzem, solą i skrapiamy sokiem z cytryny. Zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki.
    W tym czasie na łyżce masła podsmażamy cebulkę, dodajemy oczyszczone i pokrojone w drobną kostkę pieczarki oraz czerwoną paprykę. Po usmażeniu odstawić do przestygnięcia.
    Schłodzone pstrągi faszerujemy pieczarkami z papryką, na wierzchu kładziemy pokrojone w drobne plasterki cebulkę i czosnek, gałązki koperku oraz małe kawałki masła.
    Zawijamy dokładnie w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika lub na grillu.
    Pieczemy około 30 minut w temp. 180 st. C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilrybadanie główneobiadna grilla

Komentarze

Podobne przepisy

pstrąg

Dodane przez: Agusia2

Pstrąg faszerowany pietruszką

Ryby sa ważnym składnikiem naszej...

Pstrąg faszerowany

Dodane przez: RedakcjaPP

Pstrąg faszerowany

Mąż jest wędkarzem. Często więc...

image-266qgfv

Dodane przez: natalia2004

Pstrąg faszerowany fetą i oliwkami

Moja inspiracja smakami Grecji.

Pstrąg saute

Dodane przez: ewaeu

Pstrąg saute

Pstrąg to wyjątkowo dobra ryba.

Pstrąg z piekarnika

Dodane przez: Mechanik

Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika w klasycznym...

Cytrynowy pstrąg

Dodane przez: dorota w

Cytrynowy pstrąg

Aromatyczny, delikatny pstrąg o...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE