Faszerowany pstrąg

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Lubimy taką rybkę nie tylko na Mazurach !

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pstrąg: 4 sztuki
    - mąka: 4 łyżki
    - masło: 4 łyżki
    - bułki okragłe: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - cytryna: 2 sztuki
    - pieczarka: 30 dekagramów
    - śmietana18%: 2 łyżki
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - koperek (pęczek): 1 sztuka
    - sól i pieprz do smaku: 1 łyżeczka

Faszerowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • To był faszerowany pstrąg:) 1. Pstrągi sprawić,umyć,osaczyć i posolić.
    Przygotować farsz:
    Bułkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
    Cebulę i pieczarki drobno posiekać rozgrzać 2 łyżki masła i usmażyć - doprawić solą i pieprzem.
    Dodać bułkę,śmietanę i tymianek - wymieszać.
    Pstrągi nadziać farszem,spiąć wykałaczką,obtoczyć lekko w mące,położyć pozostałe masło i wstawić do nagrzanego piekarnika.Upiec lub przyrządzić na grillu kłaąc je na tacce.
    Podawać z frytkami i surówkami,przybrać cząstkami cytryny a na wierzchu ułożyć koper usmażony/taki przypieczony/ na patelni z odrobiną masła/
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy